lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2008

López Tena compara Espanya amb Sèrbia

El vocal del Poder Judicial i promotor del Cercle Sobiranista, Alfons López Tena, ha comparat Espanya amb Sèrbia en un article d'opinió a Público. Lopez Tena recorda que "el 1986 l'Acadèmia Sèrbia de les Arts i les Ciències denunciava que els únics que no tenien dret a usar la seva llengua eren els serbis que vivien en territoris bilingües, reclamava la primacía de la llengua sèrbia com llengua comuna de tots els iugoslaus, atacava als ‘particularistas’ com antidemocráticos, i protestava davant l'opresión econòmica de Sèrbia per Eslovènia i Croàcia".

El també vicepresident d'Òmnium Cultural recorda que es "va desencadenar un procés d'imposició de la majoria sèrbia sobre les minories nacionals que va incloure la limitació i recuperació de les competències ‘autonòmiques’, la supressió de l'autonomia, el blindatge de la supremacía sèrbia, condemnes judicials als desafectos, agressions verbals i físiques, i, quan les nacions minoritàries van optar per la independència, l'atac militar. Ja veiem com ha conclòs: Sèrbia no ha pogut impedir cap independència, s'ha estancat econòmicament, està aïllada internacionalment, i es debat entre la misèria moral i la pobresa".

"Alguns espanyols estan iniciant aquest camí i de l'actitud agressiva i els insults han passat a les amenaces i els incidents violents 'rojigualdos'. Són un tigre de paper, només aconseguiran el col·lapse de la seva nació. Estem a la Unió Europea i no poden utilitzar ni la violència militar ni cops d'Estat o legislatius, Espanya té massa que perdre i no pot guanyar, ni per les bones ni per les dolentes, contra la voluntat democràtica de les minories nacionals. Ho van fer amb Primo de Rivera i Franco, ara no poden", conclou.