lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juliol, 2008

La plaga del mosquit tigre s'estén per 23 municipis del Baix Llobregat

El biòleg del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, Roger Eritja, ha explicat que el mosquit tigre ja afecta a 23 dels 30 municipis que componen el Baix Llobregat, a més de l'Hospitalet i l'aeroport del Prat.

"A la resta de municipis no ho tenim confirmat però per la mobilitat que hi ha en aquesta zona és pràcticament segur que afecta a tota la comarca", ha dit Eritja.

El biòleg ha destacat "la necessitat de prendre totes les mesures que estan a les nostres mans per dificultar la seva expansió".

Segons Eritja, quatre milions de persones viuen en zones afectades pel mosquit tigre en 56 municipis d'Espanya i a la comarca del Baix Llobregat cada any s'incrementa la densitat de població d'aquest molest insecte.

"En llocs com per exemple joguines, recipients o cendrers que es queden fora de casa i amb la pluja s'omplen d'aigua es poden acumular desenes de larves de mosquit tigre", ha dit Eritja que ha destacat la necessitat de "prendre precaucions com deixar de boca terrosa aquest tipus de recipients i buidar-los quan continguin aigua".