lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juliol, 2008

Mas reclama al PSC que utilitzi la seva ''suposada influència'' per fer que el PSOE retiri la tercera hora de castellà

El president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, ha instat aquest dilluns el PSC a utilitzar la seva ''suposada influència'' sobre el PSOE "de la qual tant presumeixen" per reclamar que el govern espanyol retiri la tercera hora de castellà a Catalunya.

En una roda de premsa per valorar el congrés del PSOE d'aquest cap de setmana, Mas ha denunciat que s'hagi "venut" que els socialistes espanyols són els "grans defensors del plurilingüisme i del català", quan "fan un reial decret per imposar a Catalunya, per primera vegada en 25 anys, la tercera hora de castellà", que ha definit com "un míssil en tota la línia de flotació de la immersió lingüística del català a l'escola".

Mas ha alertat que el PP "ho va voler fer però no es va atrevir a arribar-ho a fer", mentre que els socialistes "l'han fet i l'estan executant". "I aquells que l'executen", ha afegit, "després venen que són els grans salvadors de la llengua catalana". Així, creu que el PSOE "no està legitimitat per aparèixer com els defensors del multilingüisme i el català a Catalunya".

Davant d'aquest "atac frontal" que té com a objectiu "carregar-se" la immersió lingüística, Mas ha reclamat al PSC que utilitzin la seva "suposada influència" sobre el PSOE per aconseguir que el govern espanyol "retiri el decret de tercera hora de castellà". "No deu ser tan difícil, si tant defensen el català", ha afegit.

Mas creu que els socialistes espanyols no poden ser "defensors" del català quan "realment, no de paraula", fan aquest decret llei. "El manifest no s'aplicarà", ha dit, en referència al text que fa una defensa del castellà, mentre que "la tercera hora sí que s'aplicarà, i la promou un govern socialista amb socialistes catalans". VilaWeb/ElPunt: Tots a viure en castellà