lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’agost, 2008

El jugador del Depor i exjugador de l'Espanyol Sergio considera "dialectes" el català i el gallec

El centrecampista Sergio González, jugador català fitxat pel Deportivo de la Corunya el 2001, considera que tant el català com el gallec són "dialectes", "com l'asturià".

Ho manifesta en una entrevista publicada aquest diumenge pel diari Depor Sport, en la qual respon, al llarg de tres planes, a tota mena de qüestions personals: des de quants amics té, fins a quin tipus de vi prefereix i passant per la seva vida sentimental. Entre d'altres dades, revela que la seva cançó preferida és Bailar pegados, del sabadellenc Sergio Dalma.

En la segona plana de l'entrevista, la periodista li pregunta quants idiomes parla, i el jugador respon que només parla bé el castellà. "El català tampoc?", insisteix l'entrevistadora. "Sí, però el català és un dialecte, no és un idioma, igual que el gallec. És com l'asturià. Jo crec que són dialectes, no els considero idiomes", contesta.

A la següent pregunta, sobre el seu coneixement del gallec després de set anys al Deportivo, respon que l'entén bé, però que no el parla perquè li semblaria "una falta de respecte" tenint en compte que mai ha parlat català, tot i haver nascut i haver-se criat i format esportivament a Catalunya.

Sergio González va néixer el 1976 a l'Hospitalet de Llobregat i ha jugat a l'Hospitalet (1994-1995), a l'Espanyol B (1995-1997) i al primer equip de l'Espanyol (1997-2001) abans de marxar a Galícia.