lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’agost, 2008

La PDD prepara un acte unitari al setembre contra l’incompliment de l’Estatut

Els últims mesos les notícies sobre l’Estatut han suposat un revés rere un altre per a Catalunya: el bloqueig del Tribunal Constitucional, la tercera hora de castellà i l’incompliment de la data límit per presentar un nou sistema de finançament. I aquests són els arguments que han servit de detonant perquè la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) comenci a preparar un acte unitari per al 7 de setembre “per mostrar el rebuig enèrgic de la societat catalana a la intromissió de l’Estat a l’autogovern i a la voluntat de la ciutadania catalana”.

L’acció, que tot just ara comença a caminar, encara s’està acabant de definir, però la PDD ja ha contactat amb les principals entitats catalanes per sondejar la seva predisposició de cara a la celebració d’aquesta mostra d’unitat.

Encara que no s’hagi concretat la forma que pot prendre l’acte, la Plataforma espera que, com ja va passar en les manifestacions del 18 de febrer i l’1 de desembre, hi participin les principals organitzacions culturals, socials, sindicals i polítiques del país. Un dels possibles escenaris d’aquesta fotografia d’unitat, segons fonts de l’organització, pot ser la Ciutat Judicial de l’Hospitalet, com a símbol de l’incompliment de l’Estat amb la llei.

La PDD ha preparat també un esbós del manifest de l’acte, si bé s’espera que aquest s’acabi convertint en un text més breu en què es concretin uns punts principals que generin consens i representin la unitat del país. El document, al qual ha tingut accés l’AVUI, gira entorn de les tres ingerències principals que l’Estat espanyol ha dut a terme a Catalunya: la no aprovació en el termini fixat del nou sistema de finançament, la propera sentència del Tribunal Constitucional i la sensació “d’ofegament nacional” derivada de mesures –com el decret de la tercera hora de castellà– que la Plataforma interpreta que van contra els elements culturals i socials de Catalunya.

La PDD farà també una crida a la unitat de les institucions per aconseguir un bon sistema de finançament i defensar el dret a decidir de la societat catalana. Segons la PDD, “anar tots a l’una ha de servir per trencar amb les imposicions de l’Estat que avalen una demostració de força”. VilaWeb/ElPunt: Cent personalitats contra els incompliments de l'estatut