De fet, el conseller Jordi Ausàs va anunciar que la llei ja està preparada, i que a la tardor la presentarà al consell executiu per enviar-la al Parlament. I un cop la llei arribi a la cambra catalana, el suport de la majoria suficient sembla assegurat. El gener passat, CiU, ERC i ICV van donar-hi suport públicament, i d'altra banda el Parlament ja ha instat dues vegades el Govern a presentar aquesta llei.
Ara bé, Tena deixa clar que “l’Estat ha d’autoritzar, segons la Constitució, cada consulta específica, i lògicament podria impedir-la”. La negativa però, generaria un conflicte polític més important que en el cas basc, que no té reconegut aquest dret en el seu Estatut, perquè suposaria el no reconeixement de la legitimitat de la llei catalana per part de l’Estat que la va aprovar.
López Tena, que participa en una jornada a la Universitat Catalana d'Estiu sobre la viabilitat de la independència, adverteix que “el previsible fracàs del finançament i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut que arribarà a la tardor o com a màxim a l’hivern, conduiran Catalunya a una situació de trasbals polític i social”.
El vocal del Consell General del Poder Judicial està convençut que la sentència serà nefasta per a l’Estatut, ja que hi haurà la voluntat que la sentència sigui aprovada amb consens pels magistrats del PSOE i del PP. Això, a parer de López Tena, suposarà que “molts articles es declararan nuls directament, i els articles que tiraran endavant seran els que no tenen cap mena de rellevància ni d’eficàcia jurídica”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada