lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’agost, 2008

El conseller Joaquim Nadal recorda al PSOE que es deu al milió i mig de catalans que el van votar

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques català, el socialista Joaquim Nadal, recorda avui al govern espanyol que a Catalunya va obtenir 1,6 milions de vots a les últimes generals, i per tant es deu a aquests vots. Per això, Nadal creu que el govern espanyol ja sap què ha de fer respecte al nou model de finançament autonòmic i als pressupostos generals.

Nadal també es mostra convençut que la Moncloa sabrà fer un bon pressupost perquè els vint-i-cinc diputats del PSC al Congrés 'el votin amb entusiasme'. Per aconseguir-ho, diu que ara cal negociar, parlar poc i respondre amb arguments a les declaracions dels dirigents socialistes contraris a la posició catalana.

Respecte a alguns altres punts de l'estatut i als nous traspassos de competències, Nadal considera que l'administració estatal és poc propícia a materialitzar transferències perquè hi ha una reticència històrica de l'aparell de l'estat i, també, perquè el govern espanyol no té prou clar què és l'estat de les autonomies.

VilaWeb/ElPunt: Entrevista a Joaquim Nadal