lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’agost, 2008

Salgado s’enorgulleix de fer onze traspassos en dos anys

La ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, també esperava la data límit del 9 d’agost per reivindicar l’Estatut. I, de pas, que el govern central el compleix. Si a l’Estat li plouen les crítiques per no moure fitxa en el finançament dos anys després de l’entrada en vigor del text, Salgado combat ara les acusacions d’incompliment penjant a la web del seu ministeri un llistat d’onze traspassos menors en què el ministeri presumeix de la seva “ferma voluntat” de seguir cooperant amb la Generalitat per desplegar l’Estatut.

Curiosament, en la nota per donar fe del compliment de l’Estatut el primer que fa el ministeri d’Administracions Públiques és avisar que no tots els traspassos citats deriven del nou Estatut, sinó que “són materialitzats després de la seva aprovació”. El cost dels serveis transferits és de 78,9 milions.

Salgado, a més, fa alguna petita trampa com la de separar la primera fase i la segona de la cessió de la gestió del litoral com si fossin dos traspassos de matèries diferents.

Desacord en el recompte Si en la primera fase, el 29 d’octubre del 2007, l’Estat va cedir la gestió i vigilància sobre autoritzacions com els usos de temporada, en la segona va completar la cessió del litoral per 1,7 milions i amb el traspàs inclòs de 34 llocs de treball. Mentre el tripartit desdobla autoritzacions i instal·lacions marítimes i concessions, CiU sosté que aquest traspàs encara no està complet. Són aquests matisos els que porten l’Estat a elevar a 11 un llistat de traspassos que el tripartit redueix a 9 i CiU a 4 de complets.

Dins els 11 traspassos Salgado inclou l’Hospital Clínic, l’assignació de l’ISBN (International Standard Book Number) i de l’ISSN (International Standard Serial Number) per registrar llibres i revistes, l’homologació i convalidació de títols estrangers no universitaris i les comunicacions electròniques. També la declaració d’utilitat pública d’associacions, que CiU diu que no està complet perquè es demana un informe vinculant del ministeri d’Economia.

787 milions addicionals A banda dels 79 milions dels traspassos, el ministeri d’Administracions Públiques esgrimeix la inversió addicional de 110 milions en l’Hospital Clínic i de 787 milions en compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut.