lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de novembre, 2008

Condemnen Losantos a indemnitzar ERC amb 60.000 euros per haver dit que tenien armes a les seus

Federico Jiménez Losantos haurà d'indemnitzar ERC amb 60.000 euros per un article d'opinió. Una jutge de Barcelona l'ha condemnat per intromissió en el legítim dret a l'honor.

ERC va interposar una demanda per un article injuriós publicat al diari El mundo, el 4 d'octubre del 2007. En una sentència, el jutjat de primera instància número 37 de Barcelona estima la demanda presentada per ERC i condemna al locutor de la COPE per "intromissió il·legítima en l'honor" de la formació política, els seus dirigents, militants i simpatitzants.

En l'article d'opinió, el locutor de la COPE insinuava que la Policia havia d'entrar a les seus d'ERC "per confiscar les armes i la munició que hi pogués haver allà" i que s'utilitzaven per "eventualment, matar els seus adversaris polítics". També acusava els militants d'Esquerra d"aprenents d'assassins". Losantos va escriure l'article després que dos militants de les JERC portessin a casa del portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, una pancarta en què apareixia la seva cara amb un bala incrustada al front. La Policia els va detenir i ERC els va expulsar.

Segons l'opinió del jutge, el contingut d'aquell article "excedeix a totes llums de la crítica política i no pot ser enquadrat en recursos retòrics com la hipèrbole o la ironia", perquè una cosa és exagerar una circumstància "i una altra molt diferent és escriure que els actors són terroristes i en les seves seus hi ha armes". El jutjat obliga també a publicar la sentència al diari El mundo.