lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de febrer, 2009

Ridao augura una "negociació llarga" sobre el finançament perquè Catalunya "no acceptarà qualsevol acord"

Ridao ha expressat aquest dissabte que "tot fa pensar que ens aboquem a una negociació llarga" perquè Catalunya "no acceptarà qualsevol acord i difícilment Zapatero pot forçar un acord en el Consell de Política Fiscal i Financera sense Catalunya, tenint en compte el seu pes específic i econòmic".

"En cas contrari, Catalunya haurà de quedar al marge i continuar negociant bilateralment, perquè tothom és conscient, govern i oposició, que es preferible un no acord a un mal acord", ha assegurat el dirigent independentista. Ha afirmat també que no cal lamentar-se "perquè la fermesa de la Generalitat en el procés de negociació pot provocar que aquest s'allargui".

En aquest sentit, el secretari general d’Esquerra ha apuntat que el govern espanyol "està executant amb diligència i a la perfecció una estratègia consistent en fer veure que estem a la recta final, que amb la crisi econòmica no hi ha recursos i deixant que les comunitats autònomes s'enfrontin entre elles amb tal de tancar la carpeta de la negociació quan abans millor i confiant que Catalunya 'baixi del burro". Pel que fa al nou "incompliment" del termini fixat per Zapatero, Ridao ha assegurat que aquestes alçades "la novetat seria que el govern espanyol complís alguna de les seves promeses i compromisos".

Per tant, "després de quatre successius incompliments pel que fa als terminis, ara ja qui té pressa és Zapatero no Catalunya, perquè malgrat les dificultats financeres de la Generalitat i el dèficit fiscal que es dispara, i que el 2009 pot arribar als 22.000 milions d'euros, ens estem jugant el futur i el benestar de tota una generació de catalans i catalanes".