lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de març, 2009

Bono admet que el pacte PSE-PP és "xocant"

José Bono 270309 CATr

El president del Congrés dels Diputats, José Bono, ha declarat a Catalunya Ràdio que tot i que el pacte entre socialistes i el PP a Euskadi pot semblar “xocant”, hi ha circumstàncies, com el terrorisme, que fan comprensible l'entesa. Bono admet que l'acord pot tenir conseqüències a Madrid, perquè ha deixat el PSOE sense el PNB com a aliat estable: “Els acords al País Basc poden tenir complicacions en l’àmbit espanyol, però per això hi ha els polítics, per resoldre i fer disminuir la servitud que els acords d’allà poden produir aquí”.

D'altra banda, ha relativitzat la falta de suports parlamentaris al PSOE al Congrés i ha rebutjat parlar de la “solitud” dels socialistes. Segons Bono, és molt difícil que tota l'oposició voti conjuntament de manera sistemàtica per deixar en minoria el PSOE i bloquejar l’acció de govern. Bono opina que són partits massa diferents entre ells, que difícilment aniran junts, i per això creu que l'executiu de Zapatero pot subsistir sense majoria.

Ha afegit que “no sempre fan falta 176 vots al Congrés, hi ha vegades en què tots els diputats no hi són presents per oposar-se; fins i tot és veritat que el govern té 169 escons i que tota la resta junts en tenen més, però és molt difícil que tots els altres s’ajuntin i coincideixin el PP, Esquerra Republicana, Iniciativa, Esquerra Unida..., són molt heterogenis, i que s’uneixin sempre en contra de la majoria minoritària és delicat”.