lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de març, 2009

Solbes diu que la xifra del finançament serà "raonablement incòmoda" per a tothom

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha reiterat aquest divendres la seva intenció de convocar el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) un cop s'hagi constituït el nou govern gallec per "intentar tancar" un acord de finançament, i ha assenyalat que l'executiu espanyol té "una idea clara" de quina ha de ser la xifra total del sistema. Segons Solbes, el resultat d'aquesta negociació serà una xifra "que segurament no serà còmoda per a ningú, però que serà suficient perquè tots ens hi trobem raonablement incòmodes".

Solbes ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al consell de ministres després que la setmana passada el conseller Saura donés a conèixer que l'oferta de l'executiu espanyol era de 1.200 milions per al 2009, 1.600 per al 2010 i 2.000 per al 2011, unes quantitats que el govern considera insuficients.

"Evidentment nosaltres tenim una idea clara sobre quina xifra hem de tancar", ha dit, però "no sabem quina és la idea de l'altra part", i "una negociació al final consisteix en consensuar una xifra que segurament no serà còmoda per a ningú, però que serà suficient perquè tots ens trobem raonablement incòmodes".