lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de març, 2009

Es convoca una concentració contra el toro del Bruc

L’estira i arronsa per la presència del Toro d’Osborne al Bruc continua. Després que aquesta setmana l’animal hagi estat tombat una altra vegada i la bodega hagi assegurat que tornarà a aixecar-lo, diverses entitats de la zona han decidit convocar demà un acte de protesta a la plaça de l’Ajuntament del poble.

Les entitats convocants - la Coordinadora de l'Esquerra Independentista del Montserratí, l'Assemblea de Joves d'Igualada, l'Assemblea de Joves de Collbató "L'Esquerda", Endavant (OSAN), CUP, Alerta Solidària, Maulets i el CAJEI- consideren que la silueta de l’animal, “símbol reconegut de l’espanyolisme que recull les essències més ràncies d’aquest sentiment: el sexisme, la tortura dels animals i la imposició d’una cultura aliena i imperialista”, s’ha convertit en una “tradició” a la qual no es pensen “resignar”.

Segons un comunicat, la primera intenció de l’acte era solidaritzar-se i recordar el procés judicial contra dos manresans que varen ser detinguts en intentar abatre el toro d'Osborne el passat juliol, per la qual cosa van ser condemnats a pagar una multa de 192 euros, però ara ja es demana la desaparició definitiva de la tanca publicitària.