lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 d’abril, 2009

97 anys de l'enfonsament del 'Titanic'

Avui dimarts, 14 d'abril, es compleixen 97 anys de l'enfonsament del vaixell anglès Titanic, el més gran del seu temps, després de col·lisionar amb un iceberg durant el seu viatge inaugural des de Southampton (Anglaterra) fins a Nova York (Estats Units).

Segons informa el Discovery Channel, degut a la seva construcció en acer, el vaixell va ser considerat a l'època com "insubmergible". Després del xoc, el buc del vaixell va quedar tan malmès que tones d'aigua van inundar tots els compartiments. Concretament, una hora després del xoc la proa del vaixell estava sota l'aigua i mentrestant la banda de música va continuar tocant, al saló de fumar de primera classe els homes jugaven tranquil·lament a cartes i l'hereu de Guggenheim, per exemple, insistia a vestir-se amb les seves millors gales, dient que almenys volia "morir com un cavaller".

Finalment, el Titanic es va partir pel mig i es va enfonsar. Com que no hi havia prou bots salvavides, prop de 1.500 persones van morir en l'accident. Després de l'enfonsament del Titanic es va crear la Patrulla Internacional del Gel, que controla tots els icebergs de l'hemisferi nord.