lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’abril, 2009

Chaves: "Buscaré un finançament que serveixi per a totes les comunitats"

Ai, mare!!! El vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Cooperació Territorial, Manuel Chaves, s'ha compromès aquest dimecres a "buscar" un sistema de finançament que sigui satisfactori per als interessos "legítims" de les comunitats, però que serveixi per a totes les autonomies i per a tots els ciutadans.

Durant el seu primer discurs després de rebre la cartera de mans d'Elena Salgado, el vicepresident tercer ha instat les autonomies i els ajuntaments perquè facin front comú contra la crisi econòmica i els ha ofert "molt diàleg" i lleialtat institucional.

"Ofereixo a totes les comunitats autònomes, a les ciutats de Ceuta i Melilla, als ajuntaments i a les diputacions molt diàleg i lleialtat institucional, sigui el que sigui el seu color polític dels seus governs", ha remarcat l'expresident de la Junta d'Andalusia.

Chaves ha explicat que Zapatero li ha encarregat "culminar" la reforma del sistema de finançament autonòmic, una exigència i necessitat per a la qual el govern espanyol "haurà de tenir l'habilitat suficient i responsabilitat" de compatibilitzar els interessos legítims de les comunitats amb els generals".

Un sistema que haurà de "consagrar" la igualtat dels ciutadans a l'hora d'accedir als serveis i Chaves ho vol fer amb "esforç, molt diàleg i col·laboració". VilaWeb: Chaves i de la Vega avisen que s'han acabat les reivindicacions de les autonomies