lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’abril, 2009

Ibarretxe reclama per al PNB la centralitat al País Basc

Juan José Ibarretxe, ha reivindicat el lideratge del PNB sobre el pacte de govern que han format els socialistes bascos i el Partit Popular. 'La societat basca és majoritàriament abertzale' ha dit Ibarretxe en el marc de la celebració de l'Aberri Eguna a Bilbao i en el que podria ser el seu darrer acte polític com a lehendakari. Ibarretxe ha assegurat que el seu partit seguirà liderant el país 'des d'on sigui' i ha afirmat també que 'ETA sobra'.

'La societat basca ens ha dit que confia en nosaltres per liderar el país', ha assegurat el lehenkadari en funcions, que ha advertit que el nou Govern basc no reflectirà el tarannà de la societat basca, que 'és majoritàriament abertzale'. Segons Ibarretxe, el document d'onze fulls en què PSE i PP han segellat l'acord que portarà Patxi López a la presidència, és 'la carta de presentació d'un govern de front'.

Per això, ha demanat als ciutadans bascos que reflexionin sobre què representa el fet que hi hagi un Govern basc que 'no contempla la majoria social i política d'aquest país'. Ibarretxe ha demanat de nou als partits nacionalistes espanyols que, a banda de pactar 'per fer fora al PNB', expliquin 'què ofereixen, què volen fer?'.

El líder polític basc ha sentenciat que la realitat, després d'estudiar els resultats de les eleccions, diu que 'aquest país segueix sent majoritàriament abertzale, i la majoria ens ha dit que vol que el liderem, en el govern o en l'oposició, amb serenitat i sense desil·lusió'.

Les forces de l'esquerra abertzale, mentrestant, han fet una marxa entre Irun i Hendaia, convocats pel Fòrum de Debat Nacional. A la marxa hi han participat tant EA com Aralar i Batasuna.

Deia.com: Urkullu denuncia "la zarzuela española dictada desde Madrid" y asegura que el lehendakari de Euskadi es Ibarretxe

elPeriódico: El PNB proclama que el Govern basc del PSE naixerà "de la trampa i de l'engany"