lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’abril, 2009

Huguet diu que no només cal un 'canvi de ritme' del govern espanyol sinó també d'actitud

Josep Huguet ERC 120409 CATinfo

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha dit avui que no només cal un 'canvi de ritme' sinó també d''actitud' del govern Zapatero un cop ha substituït bona part dels seus ministres. Sobre el nou finançament català, ha assenyalat que l'executiu espanyol 'es troba en un moment de caixa o faixa. O ho soluciona ara, o és incapaç de solucionar res. O hi ha diàleg amb les comunitats autònomes, o l'Estat espanyol sortirà molt tard de la crisi'.

En declaracions a L'entrevista de Catalunya Informació, Huguet ha remarcat que cal liderar i abordar canvis estructurals, alhora que ha criticat l'Estat com un model massa centralitzat i 'això fa que no hi hagi competència'.

Ha evitat valorar la figura de Chaves com a nou vicepresident espanyol i la idoneïtat del seu perfil per ocupar el càrrec. Tot amb tot, sí que ha dit: 'Hi ha la sensació que a Madrid l'única cosa que els preocupa és que hi hagi massa autonomies que regulin determinats elements econòmics', referint-se a les regulacions del subsidi d'atur, la jubilació o les polítiques migratòries.

Huguet adverteix els crítics: els referèndums són "excepcionals"(directe.cat)