lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’abril, 2009

La divisió a la PDD provoca la dimissió del president

El president de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Jaume López, ha presentat la seva dimissió després de no haver pogut culminar el procés d'unió entre els dos sectors enfrontats de la Plataforma, segons ha pogut saber l'ACN. López s'ha disculpat per no haver aconseguit aquest objectiu i ha afirmat sentir-se'n 'corresponsable'. En la seva carta de dimissió, López explica que va participar en les reunions de mediació propiciades per Josep Cruanyes, en la qual es va començar a redactar un document que havia de permetre la unió entre els dos sectors el passat mes de juliol, i posteriorment en una altra trobada propiciada per la Generalitat, en la qual es va ratificar.

En la primera de les trobades 'es va començar a perfilar un document polític de bases que havia de permetre un rencontre' i en la mediació amb la Generalitat es va arribar a aprovar, per part de les dues juntes, aquest document; i que van concloure abans de la discussió de les bases per una nova assemblea. López ha recordat que va presentar un document per a l'elaboració d'una junta de consens el mes de desembre passat.

'Mai en aquest temps m'he presentat públicament com a president perquè sempre he pensat que un president ha de ser-ho de tothom', afirma López en la seva carta de dimissió.

El president sortint ha deixat clar que pensa seguir treballant com a soci de la PDD per a la cohesió social 'la cohesió social estable d'entitats del sobiranisme i la recerca i desenvolupament d' 'altres formes de fer política'.

eldebat.cat: Dimiteix el president de la PDD en fracassar la unió dels dos sectors enfrontats