lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’abril, 2009

Oriol Junqueras: "Ni en el millor dels casos, la negociació del finançament resoldrà el problema”

Oriol Junqueras 150409 COMr

En declaracions al programa El Dia de COMRàdio, Oriol Junqueras, cap de llista d’ERC al Parlament Europeu ha assegurat que “El nostre país té moltes dificultats de finançament. Cada any marxen entre 18.000 i 21.000 milions d’euros en impostos que no tornen. És una xifra espantosa! I malauradament, sóc conscient que en el context actual, ni en el millor dels casos, ni anant molt bé, aquesta negociació del finançament no resoldrà el problema”.

Segons ha destacat Junqueras, “Zapatero ens ofereix 1.200 milions d’euros, quan de la nostra butxaca cada any en desapareixen 18.000. Això són 3.000 euros per cada català i any, des del més petit al més gran. I, 1.200 milions d’euros és una xifra molt poc adequada a les nostres necessitats”.

A més, l’eurocandidat dels republicans ha exemplificat perquè aquesta xifra oferta pel govern central li sembla més que insuficient: “Només per a una entitat de Castella la Manxa li han donat 9.000 milions d’euros. Per totes les entitats, totes les empreses i tots els ciutadans de Catalunya 1.200 milions d’euros. Com pot ser que una sola entitat de Castella la Manxa mereixi 8 vegades més diners que totes les empreses i tots els ciutadans de Catalunya? De veritat? No pot ser de cap manera”.

Encara sobre finançament, un tema que Oriol Junqueras qualifica de “drama”, el candidat d’ERC al Parlament Europeu ha afegit que “bona part dels problemes del Pla de Bolonya també deriven d’un finançament no adequat. L’estat espanyol destina als estudiants catalans, que són el 17% del total, menys del 6% de les beques. Per tant l’estat maltracta els nostres joves, igual que ho fa amb els empresaris, treballadors, infraestructures...”.