lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’abril, 2009

Tardà critica que el Rei no hagi après català en 30 anys: “Serà per temps lliure!”

El diputat republicà Joan Tardà ha criticat que "el cap de l'Estat, després de 30 anys de regnat, encara no hagi estat capaç de fer un cursos de llengua basca, de llengua catalana i de llengua gallega". Al Congrés, ha ironitzat sobre la causa, que al seu parer no és precisament la falta de temps: "No serà que els Borbons no tinguin afecció al lleure i al temps lliure".

Tardà ha fet aquestes observacions durant l’exposició del seu vot contrari a la proposició del PP al Congrés de garantir el dret de les famílies a elegir la llengua d'ensenyament a les comunitats amb idiomes cooficials. El republicà ha acusat els populars de "genocidi cultural i lingüístic" contra català, basc i gallec i de ser “extraterrestres” a Catalunya. Així mateix, ha considerat que apliquen “la supremacia lingüística amb l'objectiu de reduir les llengües a l'àmbit familiar”.

“La nostra llengua és intocable”, ha advertit Tardà, que ha qualificant de “sorprenent” que ara que Rajoy “semblava transitar per una certa moderació hagi pogut més la catalanofobia del senyor Pedro J. Ramírez, l’etnicisme, l’odi ètnic de Losantos o l’espanyolitat rància d’ABC”.