lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’abril, 2009

Uriel Bertran culpa Puigcercós de la marxa de Carretero

Uriel Bertran 290409 CATr

El líder del corrent crític d'ERC Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran, ha manifestat avui la seva voluntat de seguir treballant a ERC "des de dins" i ha culpat la direcció del partit que presideix Joan Puigcercós de la marxa de l'exconseller Joan Carretero.

Bertran creu que Carretero no se n'havia d'anar perquè "era un actiu importantíssim". "Espero que reconsideri la seva decisió", ha dit.

Així doncs, en declaracions a Catalunya Ràdio, Bertran ha qualificat d'"error" l'expedient que l'executiva d'ERC li va obrir a Carretero i ha titllat d'"irresponsabilitat" que alguns membres de la direcció del partit pensin que és necessari desprendre's dels crítics, perquè "ERC necessita que entrin milers de militants i que no marxi absolutament ningú".

"Les persones passen, però el que perduren són les organitzacions i les grans idees", ha destacat Bertran, que ha aventurat que a ERC "segurament hi haurà alguna baixa més, encara que no de forma massiva".

A més, ha recordat que tant l'actual president d'ERC com el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, van ser crítics amb la direcció del seu partit quan el liderava Àngel Colom en la dècada dels 90.

Respecte al finançament autonòmic, Bertran ha instat la direcció d'ERC que deixi de buscar "pactes impossibles" amb el govern espanyol -"que sempre ens enganya i ens pren el pèl", ha dit-, i que passi a dedicar "tots els seus esforços" a aconseguir convèncer el conjunt del catalanisme que el que necessita Catalunya és "un Estat propi".

eldebat.cat: Uriel Bertran creu que Carretero no se n'havia d'anar d'ERC i en responsabilitza la direcció