lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de maig, 2009

S'eliminarà el català dels centres valencians que implantaran la línia en anglès

La conselleria d'Educació de la Generalitat valenciana ha decidit eliminar l'ensenyament en català en aquells centres que el curs vinent formaran part d'un programa pilot que incorpora el 80% de les classes en anglès. D'aquesta manera, els centres oferiran una línia en castellà i una altra en anglès però suprimiran la línia en català. Així, els alumnes que vulguin continuar fent classe en la llengua pròpia del país hauran de canviar d'escola. Aquesta circumstància afecta tres escoles públiques. La controvertida política educativa del conseller Font de Mora va provocar una jornada de vaga i àmplies mobilitzacions el passat 28 d'abril.

Segons ha informat El Levante Escola Valenciana denuncia que 'el Govern de Camps sacrifica un programa lingüístic que està donant excel·lents resultats amb l'únic objectiu de continuar amb la propaganda política sense rigor del seu programa experimental plurilingüe'. Recorden que a Alacant només ofereixen ensenyament en català 10 de 57 centres públics i només una de les 33 escoles concertades.

Des de CCOO consideren que el programa no és en absolut plurilingüe ja que 'es tracta en realitat, d'un ensenyament monolingüe -en anglès- amb dues assignatures optatives obligades: valencià i castellà'.