lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juny, 2009

Cremen la pantalla gegant de Tele-5 que retransmetia el partit de la selecció espanyola a Terrassa

No se sap si era en resposta a les paraules d'ahir de Belén Esteban a la mateixa cadena Tele-5 La retransmissió del partit d'Espanya que havia organitzat Tele-5 just davant de l'Ajuntament de Terrassa, al Raval de Montserrat, ha estat boicotejada. Algú, encara sense identificar, ha llançat una ampolla de benzina sota la pantalla gegant, que ha començat a cremar. Endavant havia convocat a les vuit del vespre la concentració 'Stop Espanyolisme. Stop Feixisme' en què afirmava ‘aturarem l'acte espanyolista'. Les dues-centes persones que omplien les cadires han marxat corrent mentre la policia apagava el foc amb uns extintors.

Minuts abans, una cinquantena de ciutadans s'aplegaven a la part del darrere del pati de cadires muntat per a l'ocasió. Quan la pantalla mostrava els jugadors saltant al terreny de joc han desplegat estelades i cartells en contra de la retransmissió. Els aficionats de la selecció espanyola han contestat mostrant les seves banderes. Crits, algun insult, però cadascú al seu lloc i no semblava que anés a més. Però just després de sonar l'himne de la selecció amfitriona, moments abans de l'inici del partit, un incontrolat ha calat foc a la pantalla. Les flames s'han expandit amb molta rapidesa, la gent s'ha aixecat ràpidament i una fumerada negra ocupava el Raval de Montserrat.

La policia, amb extintors, s'ha encarregat d'apagar el foc, que ha estat cremant durant uns segons. A partir d'aquí s'ha intentat identificar l'autor material del fet sense èxit. Els manifestants també s'han dissolt, la pantalla ha deixat de funcionar i l'organització ha decidit suspendre la retransmissió del partit entre Espanya i Sud-àfrica. Endavant havia avisat: ‘Aturarem l'acte espanyolista. Aturarem la retransmissió del partit de la selecció espanyola en pantalla gegant que TELECINCO vol realitzar dissabte davant l'Ajuntament de TERRASSA. Terrassa no és Espanya. Els Països Catalans no som Espanya’.

L'Ajuntament de Terrassa havia col·laborat amb l'organització d'aquest esdeveniment. ERC, soci de l'equip de govern municipal, i CiU havien lamentat la iniciativa del consistori, titllant-la de provinciana, mentre que PSC i PP hi havien mostrat un suport entusiasta.

Avui: Cremen la pantalla gegant que retransmetia el partit de la selecció espanyola a Terrassa

Jordi Palmer: No l'haurien d'haver cremada (Avui)

Avui: Endavant es desmarca dels fets de Terrassa