lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juny, 2009

Les JERC exigeixen la retirada de la simbologia franquista a Barcelona, Palma i València

Activistes de les JERC i les JERPV s’han encadenat avui al matí a les tres capitanies militars de les tres capitals dels Països Catalans per a exigir la retirada de la simbologia franquista encara vigent. Juntament amb aquesta acció simbòlica, també han repartit un miler de fulletons en què explicaven 'tota l'herència del franquisme que encara perdura dins l’estructura de l'exèrcit actual'.

Les joventuts d’ERC denuncien: ‘Ens volen fer creure que l’Estat Espanyol és un país modern i democràtic. Ja han passat més de 30 anys des de la finalització de la repressió franquista i encara a aquest estat queden residus del que va ser aquella dictadura. Les forces armades han resultat formar part del grupuscle que no entenen els valors de la democràcia, i avui encara conserven símbols franquistes, com per exemple dalt en institucions militars o fins i tot algun equipament educatiu’.

Juntament amb la retirada dels símbols franquistes, l’organització política juvenil també demana la retirada de les forces militars, ‘que l’únic que han aportat i estan aportant a la nostra terra és repressió i un endarreriment social per al nostre poble’.