lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de juny, 2009

El recompte de vots esmena alguns dels nombrosos errors denunciats

Iniciativa Internacionalista 100609 RAC1

Salvador Soldevila ERC 100609 RAC1

En algunes Juntes Electorals Provincials avui ja ha conclòs el recompte de vots, tot i que la data límit per acabar-lo serà dissabte. Les crítiques d'Iniciativa Internacionalista de possible frau electoral van obrir la sorpresa d'un seguit d'errors difícils d'entendre, alguns dels quals ja s'han començat a resoldre. Així, la Junta Electoral de València ha confirmat que els resultat a Beneixida, on vota la vice-presidenta del govern espanyol, eren 'erronis'.

La Junta ho ha atribuït a una 'errada tècnica, que ha estat resolta ràpidament'. El PSPV ha informat, a través d'un comunicat, que els resultats electorals del partit a Beneixida havien estat de 215 vots. A la web del ministeri de l'Interior espanyol, aquests 215 vots s'atribuïen al POSI, que havia esdevingut sorprenentment vencedor de les eleccions en aquest municipi.

A Barcelona, els representants d'Iniciativa Internacionalista que han assistit al recompte, un dels quals ha estat expulsat per no dur acreditació, s'han queixat dels problemes que han tingut per poder revisar els vots nuls, ja que, segons que han explicat, membres de la junta i d'altres partits hi posaven traves. De fet, diuen que no han pogut revisar-los tots. Un altre exemple és el de la Junta de Guipúscoa, on representants d'II han explicat que 888 dels vots de la seva formació havien anat a parar a cinc partits diferents. I és que els errors en el recompte afecten candidatures de tota mena, no només a II.

Els representants i apoderats de les candidatures tenen temps des d'avui i fins dilluns per presentar les reclamacions que considerin convenients.