lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de juny, 2009

Primera concentració de la societat civil contra la retallada de l'Estatut

La convoca el 'Grup Acte de sobirania' per aquest dijous La societat civil catalana ja comença a preparar mobilitzacions davant la més que possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional espanyol. Sota el nom de Grup Acte de Sobirania, diversos ciutadans amb experiència en associacions proposen una concentració massiva davant la Generalitat per aquest dijous i una marxa fins al Parlament de Catalunya el 27 de juny, per tal de demanar als nostres polítics que no acceptin les decisions d'un Tribunal 'deslegitimat i hostil' que només busca acabar amb reforma estatutària i continuar perpetrant l'espoli fiscal que ens ha portat a una situació 'd'emergència nacional'. També demanen que s'acabi aquest procés de 'regionalització' iniciat pel 'despotisme centralisme', que està encarat a l'escanyament de la nostra economia. La voluntat d'aquest col·lectiu és aconseguir que els nostres polítics assumeixin responsabilitats i facin un acte ferm de sobirania al Parlament, reconeixent el fracàs de la via estatutària i proclamant el final d'aquest model polític.

El Grup Acte de Sobirania no és ni una plataforma ni una associació. Es defineixen com un 'grup de persones, amb capacitat i experiència en el món associatiu' i que se senten hereus 'de l’esperit de l’Assemblea de Catalunya, de la Marxa de la Llibertat, de les manifestacions del 2006, el 2007 i de Brussel·les'.

De moment han convocat dos actes a Barcelona, el primer una concentració el vespre d'aquest dijous, dia de Corpus, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per escenificar 'la defunció de la via estatutària i emplaçar els nostres polítics a donar resposta a les nostres demandes'.

L'altre cita és una marxa el 27 de juny des de l'Arc de Triomf fins al Parlament, on s'exigirà als parlamentaris catalans un acte de sobirania que permeti reprendre la construcció de la nació catalana 'lliure i sobirana'.

Avui: L’independentisme cívic torna al carrer per ‘enterrar’ l’Estatut