lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de juny, 2009

Tercera vaga d'ensenyament contra la política educativa del conseller eMaragall

Els sindicats de l'ensenyament públic (USTEC·STEs, CC OO, ASPEP-SPS, UGT i CGT) criden avui els docents del Principat a aturar parcialment les classes, des de les dotze fins a les tres. És la tercera vegada que s'interromp l'activitat lectiva durant aquest curs en protesta contra la política del conseller eMaragall i la llei d'educació (LEC), que és previst que arribi al ple del parlament aquest mes. També hi ha convocades concentracions.

La concentració central es fa a la plaça Sant Jaume de Barcelona, però n'hi haurà més a tot el Principat (totes a les 13.30), car els docents també tenen previst de reunir-se davant els serveis territorials de cada zona o davant les cases de la vila. Rosa Cañadell 100609 CATinfo

La portaveu d'USTEC·STEs, Rosa Cañadell, ha explicat que 'hi ha molt malestar per la imminent aprovació de la LEC i per les noves mesures proposades pel Departament d'Educació'. Entre aquestes noves mesures, les més combatudes són la d'oferir de fer hores extres als mestres i la supressió del batxillerat nocturn a una colla de centres de secundària.

'Amb l'excusa de la crisi diuen que no poden contractar nous mestres i per això ofereixen l'opció de hores extres, la qual cosa és un insult a l'ensenyament de qualitat', ha explicat Cañadell. Sobre el batxillerat nocturn, la portaveu d'USTEC diu que 'suprimir-lo de mica en mica com fa el departament és una manera brutal d'atacar l'ensenyament públic, i sobretot ara que molts joves de més de vint anys es queden sense feina; no se'ls pot tallar la possibilitat d'acabar els estudis'.

Cañadell ha destacat l'exemple de l'institut Jaume Callís de Vic, un dels més grans del país, que enguany ja no ha pogut acceptar matriculacions al torn de nit. 'D'aquesta manera, tots els joves d'Osona i del Ripollès que vulguin estudiar al nocturn han d'anar per força a Manresa.' Amb les noves mesures del departament s'han quedat també sense batxillerat nocturn les terres de l'Ebre i el Baix Llobregat. Per Cañadell, 'les polítiques del conseller eMaragall són contradictòries amb el context de crisi que viu el país i per això, tot i que ja s'acaba el curs, no podem deixar de protestar.' Avui: La vaga divideix els mestres

VilaWeb: Seguiment desigual de la vaga contra la política educativa del conseller Maragall

eldebat.cat: La majoria de mestres ignora la protesta sindical contra la LEC