lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juny, 2009

Obama ret homenatge als veterans del desembarcament de Normandia

El president dels EUA, Barack Obama, ha instat aquest dissabte a "no oblidar" les lliçons del Desembarcament aliat a Normandia –que va començar el 6 de juny del 1944–, un exemple de com les accions "d'uns pocs van poder canviar el curs de tot un segle".

Obama ha participat aquest dissabte, al costat del president francès, Nicolas Sarkozy, el primer ministre britànic, Gordon Brown, el cap del govern canadenc, Stephen Harper, i el príncep Carles d'Anglaterra, en els actes de commemoració del 65è aniversari del Dia D, al Cementeri Americà de Colleville-sur-Mer, on jauen 9.387 soldats morts durant la Segona Guerra Mundial. "En una hora de màxim perill i en mig de les més terribles circumstàncies, homes que es creien normals i corrents van descobrir que podien fer accions extraordinàries", ha destacat Obama, al retre homenatge als veterans que van combatre a les platges normandes. Més de 260.000 soldats dels dos bàndols van morir en els combats que van permetre l'alliberament de Normandia.

El president dels EUA, que en una visita divendres al camp de concentració de Buchenwald (Alemanya) va instar a combatre tot tipus d'intoleràncies, ha recordat que aquella guerra es va fer contra un règim que encarnava precisament, la intolerancia i "el mal".