lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juny, 2009

Oriol Junqueras proposa un ‘new deal’ ecològic per sortir de la crisi

El candidat d’Esquerra a les eleccions europees, Oriol Junqueras, va proposar ahir un ‘new deal’ com el que va impulsar per sortir de la crisi del 29 Franklyn D. Roosvelt. Junqueras va explicar que el ‘green new deal’ sorgeix ‘quan es lliguen els canvis estructurals de l’economia amb la urgència d’haver d’afrontar el repte del canvi climàtic’, uns canvis estructurals, New Deal, però per avançar cap a una economia baixa en carboni.

Junqueras va proposar un 'nou gran acord verd' per a l'economia per 'transformar el model productiu, un model que exigeix que des del sector públic s'assumeixi el dèficit necessari per fer grans inversions en l'àmbit de les energies renovables i les noves tecnologies'. Junqueras va reivindicar que Esquerra 'lidera la única coalició integrada en bloc en el grup Verds Aliança Lliure Europea'.

Per tirar endavant aquesta proposta s’han de ‘reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle, augmentar l’eficiència energètica, i implantar fonts energètiques renovables i netes de forma generalitzada’. Per fer tot això caldrà una forta inversió en recerca, innovació i tecnologia que permetrà ‘canviar el sistema econòmic i fer-lo sostenible i compatible amb el medi ambient’, a banda d’altres aspectes positius com suposaria ‘desenvolupar un nou sector econòmic que generaria nova ocupació i compensaria la caiguda de la demanda actual, a part de reduir el consum de combustibles fòssils'.