lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de setembre, 2009

Arenys de Munt avisa que si es prohibeix la consulta hi haurà una "reacció en cadena"

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha invocat aquest dilluns davant la jutge el seu dret a defensar políticament la "legítima" convocatòria ciutadana d'un referèndum d'autodeterminació i ha advertit que si es prohibeix la consulta, hi haurà una "reacció en cadena" en altres municipis.

L'advocat del consistori, l'exconseller d'ICV Salvador Milà, ha defensat la legalitat de l'acord municipal que donava suport al referèndum, després que el jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona el suspengués arran d'un recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat. Ara, caldrà esperar la resolució de la jutge, que es podria conèixer entre dimarts i dimecres.

En el seu al·legat, el lletrat ha assegurat que, independentment de la decisió judicial, la plataforma que promou el referèndum d'Arenys el mantindrà diumenge que ve i que la seva prohibició no farà més que provocar una "reacció en cadena" amb iniciatives similars en altres municipis catalans.

Milà ha defensat el dret d'autonomia local, d'expressió i de reunió davant la jutge i la llibertat del consistori arenyenc de manifestar expressions reivindicatives, en referència al suport dels grups de CiU, ERC, la CUP i Arenys de Munt 2000 de donar suport a la consulta sobre la independència de Catalunya.

L'advocat que representa l'Estat en el cas d'Arenys, excandidat de la Falange

Jorge Buxadé Villalba, un excandidat de la Falange Española de les JONS i de la Falange Española Auténtica a mitjans dels anys noranta, ha estat l'advocat encarregat de recórrer en nom de l'Estat l'acord de ple del 4 de juny que dóna el suport de l'Ajuntament d'Arenys de Munt a la consulta sobre l'autodeterminació que es prepara per a aquest diumenge.

Jorge Buxadé va ocupar l'any 1995 el setè lloc a la llista del partit ultradretà a la circumscripció de Tarragona, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya. Un any després, va ocupar el número 8 de la candidatura de la Falange Española Auténtica (FEA) a la demarcació de Barcelona, a les eleccions de 1996 al Congrés i el Senat, en què va guanyar per majoria simple José María Aznar.

Durant la vista d'avui, Buxadé s'ha limitat a presentar com a prova un resum de premsa amb notícies sobre la consulta, suposadament per provar el ressò que està obtenint. Pel que fa a la resta, ha considerat que els arguments de l'Advocacia de l'Estat ja estan exposats al recurs presentat.

VilaWeb: Perplexitat perquè un advocat falangista representi l'estat en el cas contra l'Ajuntament d'Arenys de Munt