lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de setembre, 2009

ETA anima a l'esquerra abertzale que 'doni nous passos en el procés de alliberació del País Basc'

En un comunicat publicat íntegrament en èuscar, emès al diari Berria, la banda terrorista ETA, en el marc del 'Gudari eguna' ha animat a l'esquerra abertzale a unir-se per elaborar una 'estratègia eficaç' que porti el País Basc a 'un nou marc polític que l'apropi a la independència'.

En la carta, l'organització elogia els 50 anys de lluita per la independència i el paper de l'esquerra abertzale, de qui diu que 'per sobre dels estats i d'aquells que estan disposats a vendre el poble, serà capaç de realitzar els canvis que ens aproparan a la independència i el socialisme'.

En el seu comunicat, dirigit especialment a l'esquerra abertzale, la banda terrorista assegura que és aquest grup qui té 'la responsabilitat de donar nous passos en el procés de liberació del País Basc', si bé també adverteix que s'ha de fer valer 'la lluita dura però fructífera d'aquests 50 anys'. Segons es desprèn del comunicat, és l'esquerra abertzale qui ha de forjar 'el camí per obrir les portes a un nou marc polític cap a la independència', però d'altra banda, ETA, de forma ambigua, també adverteix que per això 'és necessari que l'esquerra abertzale reforci la fe i la capacitat per lluitar'.

Avui: ETA finalitza el seu procés de reflexió interna i anuncia que continuarà la lluita armada