lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de setembre, 2009

L'Estat apuja l'IVA, suprimeix els 400 euros i augmenta els impostos de l'estalvi...

...en un plis-plas!!! El govern espanyol ha decidit pujar un punt l'IVA reduït i en dos punts el general, suprimir la deducció de 400 euros a l'IRPF i elevar la tributació dels instruments de l'estalvi en un punt, de manera que els primers 6.000 euros es gravaran amb un 19% i les xifres superiors amb el 21%.

Aquestes són les principals mesures fiscals incloses en el projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat, aprovat avui pel Consell de Ministres. Amb la modificació d'aquestes mesures l'Estat espera ingressar 10.950 milions d'euros l'any que ve.

L'IVA reduït pujarà un punt, fins al 8%, mentre el general ho farà en dos punts, fins al 18%, el que suposarà una recaptació addicional de 5.150 milions d'euros. La supressió de la deducció dels 400 euros en l'IRPF aportarà a l'Estat 5.700 milions d'euros. Quant a l'augment de la tributació de les rendes de l'estalvi permetrà recaptar 800 milions d'euros més, segons els càlculs de l'executiu.

Per contra, la baixada de l'impost sobre societats en cinc punts per a les pimes i els autònoms que mantinguin la feina restarà 700 milions a la recaptació. Avui: Ridao adverteix el govern espanyol que "s'haurà d'esforçar molt" per tenir el suport d'ERC a un pressupost "erràtic"