lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’octubre, 2009

Alex Salmond: 'Escòcia es troba en un procés irreversible d'independència'

El primer ministre escocès ho diu en la conferència inaugural del 75è congrés de l'SNP El primer ministre escocès i president del partit nacionalista d'Escòcia (SNP), Alex Salmond, ha dit avui en la conferència inaugural del 75è congrés del seu partit que Escòcia viu un procés irreversible d'independència. Salmon va presentar fa un mes el programa legislatiu que incloïa un referèndum va demanar el suport dels parlamentaris escocesos per aprovar-lo. De fet, el liberdemòcrates van dir fa dos dies, per primera vegada, que ja no tancaven la porta al referèndum.

L'escenari per a la consulta semblava inicialment complicat, perquè l'SNP governa en minoria i la resta de partits havien dit que no hi donarien suport. El canvi d'actitud dels liberaldemòcrates, però, podria facilitar que s'aprovés la llei que permeti la consulta ara que falten només uns mesos per a les eleccions al Parlament i que la convocatòria del referèndum té cada cop més suport popular. Amb els vots dels liberaldemòcrates (16) i el suport dels dos diputats dels verds, l'SNP (47) en tindria prou per aprovar la llei que permetria fer el referèndum, previst per l'any que ve.

'Els partits londinencs ja no poden mantenir el refús al dret de la gent de triar el futur per a Escòcia en un referèndum', ha dit Salmond, que ha afegit: 'Si aquests partits no donen el vot a la gent, la gent no els donarà a ells el vot'. Avui: Salmond troba "irreversible" el camí cap a la independència