lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’octubre, 2009

PSOE i PSC prefereixen entendre's amb PNB i CC per a tirar endavant els pressupostos estatals

PNB i Coalició Canària tornen a fer de mamporreros, però no ho fan de franc!!! El PSOE i el PSC han anunciat que aprovaran els pressupostos generals de l'estat (PGE) del 2010 amb els vots favorables del PNB i Coalició Canària. Tots quatre sumaran 177 vots, garantint així la majora necessària perquè superin el tràmit parlamentari. PSOE i PSC, doncs, han considerat innecessari mirar d'entendre's amb CiU, ERC o ICV per aprovar el principal projecte de llei en matèria econòmica de l'any. A primera hora del matí, el portaveu del PSC a Madrid, Francesc Vallès, encara havia demanat a ERC i ICV que retiressin les esmenes a la totalitat que han presentat i que sumessin els seus vots als del PSOE i PSC per a aprovar els comptes de la ministra Salgado.

A canvi del vot del PNB favorable als pressupostos estatals, el govern espanyol aprovarà un blindatge del concert econòmic basc, retornarà a la diputació d'Àlaba (governada pel PNB) 546 milions en concepte d'IVA i impulsarà la transferència de la gestió de les polítiques actives.

Coalició Canària ha aconseguit que el govern espanyol tingui 'molt en compte' la crítica situació econòmica de l'arxipèlag a l'hora de distribuir els pressupostos. Concretament, hi aportarà més diners per a infraestructures, ajudes a menors no acompanyats i plans específics de foment de l'ocupació.

VilaWeb: Zapatero s'assegura l'aprovació dels pressupostos amb el vot a favor del PNB i de CC

Avui: Zapatero salva els pressupostos de l'Estat de 2010 amb el suport del PNB i Coalició Canària