lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’octubre, 2009

La reforma del calendari escolar

Els alumnes iniciaran el curs que ve les classes una setmana abans que ara, amb tota probabilitat el dimarts 7 de setembre, i a canvi tindran una setmana de vacances al febrer, encara per determinar. El conseller d’Educació, eMaragall, va mostrar-se ahir decidit a impulsar la reforma del calendari escolar el proper curs després d’anys de debat sobre la conveniència o no d’escurçar les llargues vacances d’estiu dels alumnes.

Després que ahir el ple del Consell Escolar de Catalunya (CEC) avalés, amb la principal objecció de la federació d’ensenyament de CCOO, la proposta de tirar endavant la racionalització del calendari el curs vinent (tot i que l’informe elaborat per la comissió de programació del Consell no es va arribar a votar), el conseller va avançar que “en poques setmanes” el seu departament aprovarà una ordre en aquesta línia.

Una de les modificacions més significatives que comportarà l’avançament de l’inici de curs és que el procés de preinscripció i matriculació, a partir d’ara, es posarà en marxa a principis de febrer. El que es persegueix amb aquest canvi és que el calendari d’adjudicacions i nomenaments de professorat als centres s’avanci també un parell de mesos per possibilitar que les plantilles estiguin tancades a finals de juny i no a últims de juliol, com passa ara, cosa que impossibilitaria als mestres poder disposar de prou temps per preparar el curs.

En aquest sentit, la proposta de la conselleria és que els mestres aprofitin la primera setmana de juliol per començar a preparar les classes del curs següent.