lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’octubre, 2009

L'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica demana millores en la seguretat de Vandellòs II

Un equip format per experts de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA) va concloure, després de tres setmanes de treballs en les quals han avaluat el funcionament de la central nuclear Vandellòs II (Tarragona), que existeix capacitat de millora en diferents àrees per a garantir la seguretat de la instal·lació.

En concret, els experts van recomanar que els supervisors i comandaments passin més temps en els treballs de camp per a assegurar que les metes, objectius i expectatives es comuniquen i es realitzen de forma adequada; i que es millori el programa per a detectar, comunicar i resoldre deficiències de condició dels materials en algunes zones de la central.

L'equip de la OIEA -format per 17 experts de 15 països diferents- van recomanar així mateix que es millorin els mecanismes de control de contaminació a la sortida de la zona controlada; i que es contracti més personal qualificat.

La OIEA realitzarà una nova visita d'aquí a 18 mesos per a contrastar que aquests suggeriments s'han incorporat en el funcionament habitual de la nuclear, i emetre així una nova opinió.

LaVanguardia: El Organismo Internacional de la Energía Atómica pide mejoras en la seguridad de Vandellòs II