lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de desembre, 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira: «Tenim tota la pròxima legislatura per preparar el referèndum del 2014»

Josep-Lluís Carod-Rovira creu que les consultes del 13-D han confirmat la necessitat de plantejar un referèndum vinculant i recupera l'horitzó del 2014 per fer-lo. La generalització autonòmica, certifica, ha portat Catalunya a un carreró sense sortida.

"Estem en un carreró sense sortida pel tema de la generalització autonòmica. El cafè per a tothom és l'obstacle fonamental perquè Catalunya pugui prosperar. Catalunya no pot fer cap pas sense el ròssec de setze comunitats autònomes i dues ciutats africanes autònomes."

Carod-Rovira valora el resultat de l'experiència de les consultes sobiranistes del 13-D com una experiència positiva, que és un error menystenir i ridiculitzar. I, en relació al possible referèndum organitzat pel govern de Catalunya, diu: "Ja vaig plantejar que una data adequada podria ser el 2014, quan farà 300 anys que Catalunya va perdre les seves estructures d'Estat; també s'haurà acabat l'aplicació de l'addicional tercera de l'Estatut, s'hauran acabat els fons europeus... Tenim el temps més que suficient. Tenim tota la pròxima legislatura per preparar l'escenari del 2014. Ja no seria un assaig, seria un veritable referèndum convocat per les institucions i amb caràcter moralment vinculant per al govern que l'hagi d'organitzar."

Entrevista a El Punt