lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de desembre, 2009

Puigcercós vaticina que el 2010 serà l'any en què es posarà rumb a la independència

Joan Puigcercós va augurar dimecres que el 2010 serà l'any de "llevar l'àncora i posar rumb" cap a la independència dels Països Catalans. En aquest sentit, el cap de llista republicà a les properes eleccions creu que no és important que la sentència sobre l'Estatut que faci el TC sigui positiva o negativa perquè considera que la via estatutària està esgotada. Diu que el seu partit el 2010 aposta per treballar "descaradament" per aconseguir la independència dels Països Catalans.

Puigcercòs també es va referir a la crisi econòmica que pateix l'Estat espanyol i va fixar tres orígens que l'han desencadenada. En primer lloc, 'la manera catalanobalear', en referència als 'impostos que es paguen però no tornen'; en segon lloc els Fons Europeus, la destinació de la qual sempre és Madrid, i els quals ha titllat d''ovnis', pel fet que no es coneixen a Catalunya ni a les Illes. Finalment, també s'ha referit al model del rajol i tot el boom de la construcció de la passada dècada.

De visita a Palma per participar en els actes de la Diada de les Illes Balears, Joan Puigcercòs també va fer referència als casos de corrupció que afecten la classe política de l'illa.

El president d'ERC va mostrar el seu suport a les persones d'Esquerra que van deixar els seus càrrecs per aquesta situació, però va afegir que cal "tallar" amb la corrupció i no ser còmplices d'un govern corrupte. Puigcercós també va fixar com a objectiu per al 2010, any electoral, "estar a Copenhaguen", formar part de la UE i les Nacions Unides amb veu pròpia.

1 comentari:

2teixidor ha dit...

Esperem que cap foscor enterboleixi lo cel net i clar de La Ribera!
Bon Any!