lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de gener, 2010

L'alcalde de l'Ametlla de Mar promou una campanya contra el cementiri nuclear a la xarxa de Facebook

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí, ha iniciat una campanya a través de la xarxa social de Facebook, amb l'objectiu d'evitar la instal·lació del magatzem centralitzat de residus nuclears a Ascó o a Vandellòs. Martí va crear el grup a Facebook poc després de la mitjanit de dissabte i, només en 30 minuts, ja havia aconseguit unes 30 adhesions a la campanya; aproximadament, una per minut.

En concret, l'alcalde de l'Ametlla de Mar considera que les Terres de l'Ebre ja han contribuït «sobradament» a la generació d'energia. «Difícilment, se'ns pot exigir que encara siguem més solidaris», afirma Martí, que recorda que les centrals nuclears d'Ascó i de Vandellòs, així com les preses de Flix i Riba-roja, la tèrmica de Vandellòs i els parcs eòlics del Perelló, Tortosa o els de la Terra Alta són «alguns exemples que demostren que hem sobrepassat amb escreix la quota energètica que ens pertoca».

Segons l'alcalde de l'Ametlla de Mar, és per aquest motiu que cal oposar-se «radicalment» a qualsevol instal·lació d'un cementeri nuclear a Ascó o a Vandellòs, ja que, «a part del perill que comporta, hipotecaria el futur turístic del territori», ja prou malmès per «la falta d'indústria i d'infraestructures».

facebook: No volem cap cementiri nuclear a Vandellòs ni a Ascó