lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de gener, 2010

Puigcercós creu que reformar l'Estatut ha valgut la pena per mostar "l'estretor" espanyola

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat avui que reformar l'Estatut ha "valgut la pena" per demostrar les "estretors i límits del marc constitucional espanyol", i ha destacat les possibilitats que ofereix la llei catalana de consultes populars per "obrir noves vies" a l'autogovern. "No és que no hi càpiga l'Estatut del 30 de setembre, és que no hi cap cap Estatut retallat i aprovat per les Corts i per la ciutadania en referèndum", sentencia Puigcercós, que destaca que la via estatutària està "esgotada" i que s'ha "fet visible la nul·la voluntat d'Espanya" d'establir "unes regles del joc justes".

En un comentari al seu blog a Internet, el líder d'ERC, que divendres va condicionar qualsevol pacte de govern a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya en la pròxima legislatura, reflexiona així sobre el procés d'aprovació de l'Estatut.

Puigcercós assegura que, una vegada que estigui aprovada la llei de consultes, actualment en tramitació al Parlament, "si es produeix una iniciativa legislativa popular que recull les firmes necessàries complint els requisits establerts i és validada pel Parlament, ja pot dir el que vulgui el govern espanyol".

"Si l'Estat es nega a respectar la voluntat democràtica de la ciutadania catalana i el seu Parlament, és obvi que s'estarà produint un xoc de legitimitats", assevera Puigcercós, per a qui al final els catalans seran "el que la majoria vulgui ser".

El bloc de Joan Puigcercós: Cap a un nou horitzó

Joan Ridao: “L’independentisme tindrà diferents marques en el futur” (Avui)