lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de gener, 2010

Puigcercós: "Si Montilla no es pronuncia sobre Ascó, li preguntarem al Parlament"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit aquest dissabte a Tortosa que si el president de la Generalitat, José Montilla, no es pronuncia sobre la candidatura d'Ascó (Ribera d'Ebre) per acollir un magatzem de residus nuclears, el seu partit li preguntarà "a la sessió de control del Parlament de dimecres".

El líder republicà ha remarcat que les terres de l'Ebre "sempre han estat solidàries amb Catalunya" i ha afegit que ara "és necessari que la veu de tot Catalunya es faci sentir en contra del cementiri nuclear, que no pot anar ni a les terres de l'Ebre ni a Catalunya".

Puigcercós ha recordat que el Parlament va aprovar una resolució en contra de la instal·lació d'un magatzem nuclear i "aquest compromís cal complir-lo". En aquest sentit, a més d'exigir Montilla "que sigui coherent", ha demanat tant al PSC com a CiU que "es deixin de tacticismes, de barallar-se entre ells i d'ambigüitats".

El president d'ERC es troba a Tortosa, on aquest dissabte ha clausurat la conferència regional del partit a les Terres de l'Ebre, i demà té previst assistir a Ascó, juntament amb altres càrrecs del partit, a la manifestació convocada en contra de la possible instal·lació d'un magatzem nuclear a la localitat.