lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de gener, 2010

Tresserras diu que d'aquí "dos o tres mesos" tornaran els darrers papers de Salamanca

Les 1.500 caixes amb documents de particulars, ajuntaments i institucions catalanes que des del final de la Guerra Civil estaven a l'Arxiu de Salamanca retornaran "d'aquí dos o tres mesos", segons el titular de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

El conseller ha confirmat que "es digitalitzen tots els materials, sense obstacles i amb la col·laboració indispensable de tots". Ha recordat que "comptàvem que a finals de l'any passat el tema estaria gairebé resolt, però el concurs per a les empreses adjudicatàries del procés ha estat més lent del que havíem pensat". El procés de retorn va estar "aturat un temps perquè el ministeri va voler primer crear el Centre de la Memòria, però en la nova etapa no hi ha hagut cap problema i s'estan complint els compromisos".

La comissió mixta Ministeri de Cultura-Generalitat va identificar a l'Arxiu de Salamanca uns dos milions de documents confiscats a associacions i particulars a Catalunya després de la Guerra Civil espanyola. elPeriódico: El Reina Sofia i el MNAC es reparteixen 10 ‘centelles’