lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de febrer, 2010

Educació sanciona amb vint dies el director d'institut de Monfort

Naltros també pengem el conseller!!! La Conselleria d'Educació ha sancionat el director de l'IES Las Norias de Monfort, José Luis Santiago, amb vint dies de suspensió de funcions en responsabilitzar-lo de cometre una falta greu per 'desconsideració als seus superiors'. Cal recordar que el motiu pel qual es va obrir l'expedient disciplinari contra Santiago va ser la col·locació al centre d'una fotografia del conseller Font de Mora de cap per avall amb un text que hi dia 'Unwelcome person' (persona non grata), en el marc de les protestes contra la política educativa i, sobretot, contra l'obligatorietat d'ensenyar l'assignatura de ciutadania en anglès.

La sanció s'aplicarà a partir de demà i fins al dia 8 de març.

El sindicat STEPV ja ha criticat la sanció i ha animat els centres a refusar-la públicament. També s'ha pronunciat la Plataforma per l’Ensenyament Públic, que ha decidit de començar 'accions contundents en tots els centres docents i en el carrer pel que considera una acció molt greu contra tota la comunitat educativa', segons que diu en un comunicat. Així, demà al matí es concentrarà a la porta de la Conselleria amb cartells de Font de Mora cap per avall. A més, els representants sindicals abandonaran la mesa sectorial convocada a les deu del matí després de traslladar la seva protesta als representants de l’administració.

A banda, proposa que durant els vint dies que dura la sanció, els centres posin crespons o llaços grocs en solidaritat amb Santiago, enviïn escrits de solidaritat i protesta i convoquin concentracions de deu minuts al pati.