lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de febrer, 2010

El CGPJ dóna deu dies a Garzón per al·legar abans de tramitar la seva suspensió

Law vs Law !!! La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat per unanimitat atorgar deu dies al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón perquè formuli les al·legacions que consideri oportunes sobre l'inici dels tràmits per suspendre'l en les seves funcions, en relació amb les dues causes obertes contra ell en el Tribunal Suprem. law vs law

Segons fonts del CGPJ, la comissió ha acceptat escoltar el magistrat "per raons constitucionals", ja que entén que la persona afectada ha de poder pronunciar-se "perquè no es produeixi indefensió". La resolució de la comissió permanent es fonamenta en la sentència del magistrat del Suprem Luciano Varela –que instrueix la causa contra Garzón per investigar les desaparicions del franquisme–, en què l'instructor va exposar de manera contundent els seus motius per fer seure Garzón a la banqueta. La resolució està pendent que la sala resolgui sobre el recurs d'apel·lació presentat pel magistrat de l'Audiència Nacional.

Els vocals també tenen sobre la taula la sentència dictada per la sala el passat 28 de gener admetent a tràmit una segona querella contra Garzón –per presumpta prevaricació, suborn i estafa–, relacionada amb la gestió d'uns cursos patrocinats pel Banc Santander a la Universitat de Nova York.