lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2010

Rosa Cañadell: La LEC hipoteca el futur de l'educació catalana

El sindicat de mestres i professors USTEC-STEs, un dels convocants de la vaga, considera que la proposta d'eMaragall està instal·lada 'en el més ranci economicisme neoliberal'. A més, 's'aprofita de l'excusa de la crisi per abaratir costos laborals, socials i educatius i pretén introduir canvis antidemocràtics i jeràrquics en l'organització del treball' en vistes a 'una futura gestió privada'.

D'altra banda, creu que el govern català viu una situació 'de crisi i de descrèdit social' que 'l'incapacita per tirar endavant un desenvolupament de la Llei d'Educació (LEC) que hipoteca el futur de l'educació catalana'.

De la mateixa manera, es mostren disposats a trobar solucions al conflicte, però demanen la mediació 'd'altres instàncies institucionals que garanteixin la transparència i la credibilitat' del procés.

El sindicat assegura que un 80% dels centres de Catalunya s'ha vist afectat per la vaga i que el 60% del professorat de primària i ha participat activament. A secundària 'la participació ha estat desigual i la participació de l’alumnat en les mobilitzacions ha fet que en la majoria dels centres l’activitat lectiva s’hagi vist afectada'.

USTEC demana que es retornin com a mínim els recursos que tenia l’ensenyament públic abans de començar el curs passat i que s’aturi la publicació al DOGC dels decrets, obrint-se una treva d’un any per poder negociar aquest desenvolupament.