lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2010

L'alcalde d'Ascó creu que té "notables possibilitats" d'acollir l'MTC

Rafael Vidal 180310 COMr

L'alcalde d'Ascó (Tarragona), Rafael Vidal (CiU), ha afirmat avui que el municipi té "notables possibilitats" d'acollir el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears d'alta activitat, tot i l'oposició del Parlament i del Govern.

En declaracions a COM Ràdio recollides per Europa Press, Vidal ha considerat que Ascó està en "bona disposició" d'albergar l'MTC perquè té "llarga experiència" en el sector nuclear, dues plantes nuclears, i bones comunicacions, inclosa la via fèrria.

"La meva obligació com a alcalde és preocupar-me pels interessos del meu poble i aprofitar oportunitats per desenvolupar-nos", ha dit, i ha assegurat que mai ha "menyspreat" el Parlament. "La nostra obligació és tirar endavant amb la candidatura", ha reiterat. Ha admès que Catalunya és antinuclear, i ha opinat que decantar-se pel 'No' a la instal·lació és la posició "més fàcil" perquè "no compromet tant". Alhora, ha apuntat que el 'Sí' és "sempre ponderat i raonat" i l'ha vinculat a un major coneixement de la indústria nuclear i del magatzem.

L'alcalde ha lamentat que el Govern espanyol no hagi difós més informació sobre els beneficis d'acollir el magatzem, i ha afegit que "segurament" hi ha interessos electoralistes després de l'oposició l'MTC de les formacions polítiques catalanes.

Vídeo: L'alcalde d'Ascó no descarta la candidatura del municipi 18-10-2008 diari de Tarragona: ‘Tots els municipis de la Ribera rebran la riquesa derivada de l’MTC’

Bloc de Jaume: Cementeri nuclear, cara i creu.