lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2010

Maria del Mar Bonet repassa la seva carrera en format simfònic en el seu nou disc

Maria del Mar Bonet - Jota marinera

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet repassa en el seu últim disc, Bellver (Picap), els seus 40 anys de carrera, i ho fa en format simfònic, amb un concert que va gravar a l'estiu al costat de l'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma al castell de Bellver.

El disc recorre els temes més significatius del seu univers musical, marcat per les influències mediterrànies. Són 15 cançons gregues, turques, sardes, italianes, catalanes i mallorquines, entre les quals també hi ha jotes i temes propis seleccionats per Bonet. El concert que va dirigir Salvador Brotons el 24 de juliol a Palma va ser, en realitat, la culminació d'un projecte que va arrencar dos anys abans, quan Bonet va cantar al Palau de la Música Catalana de Barcelona, dins del Festival Úniques i acompanyada per l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

Un any després, el 20 de juny del 2008, la mallorquina va cantar a Chicago, davant de 12.000 persones, al costat de la Millenium Park Orchestra, i just un any més tard l'espectacle va recalar a Mallorca, on finalment va poder convertir-se en disc.