lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de juliol, 2010

Benach demana que el proper Govern convoqui un referèndum independentista

Ernest Benach ERC 190710 CATr

“Ja és hora que el Govern de Catalunya, sigui quin sigui, faci un pas endavant i comenci a pensar en que el futur pot ser diferent”. D’aquesta manera el President del Parlament, Ernest Benach, feia referència a la contemplació d’un referèndum independentista per part del proper govern de Catalunya. El republicà considera que l’executiu ha de recollir les demandes de la societat civil, que ha impulsat consultes populars en més de 500 municipis.

A més, el President Benach ha considerat que, a més d’ERC, a CiU, PSC i ICV-EUiA hi ha militants independentistes. Per això, Benach ha explicat que si el proper govern no canvia la gestió que s’ha fet durant els darrers 30 anys i es segueix amb l’autonomisme, aquest mandat fracassarà “estrepitosament”, ha lamentat durant l’entrevista a Catalunya Ràdio.

En la mateixa línia, Benach ha reconegut que l’independentisme ha guanyat en transversalitat i ha estat gràcies al “discurs” dels darrers anys del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira. Per això, ha demanat a la formació republicana que li reservi un paper rellevant després de les eleccions.