lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de juliol, 2010

L'Audiència Nacional ordena a Indústria entregar “informes claus” sobre el magatzem nuclear

L'Audiència Nacional en un escrit derivat del recurs contenciós administratiu interposat per Greenpeace contra el procés del cementiri nuclear ordena al ministeri d'Indústria que inclogui en l'expedient que ha de lliurar-se a les organitzacions demandants nous documents tècnics que segons els ecologistes són “clau” i que l'advocat de l'Estat “es negava a presentar”.

En concret, Indústria haurà d'incloure el projecte tècnic del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de residus nuclears, l'estudi de seguretat de l'ATC, el projecte tècnic del Centre Tecnològic Associat a l'ATC per a experimentació amb residus radioactius i radioactivitat, l'estudi de seguretat del Centre Tecnològic i els informes sobre la protecció física de l'emplaçament del complex.

Segons Greenpeace aquest procés, “pot considerar-se il·legal perquè vulnera clarament els principis jurídics continguts al conveni sobre l'accés a la informació, la participació del públic en la presa de decisions i l'accés a la justícia en matèria de medi ambient”. Ecodiari: Obliguen Indústria a fer públics els papers del cementiri nuclear

Avui: ERC tem que PP i PSOE pacten posar-hi l'MTC