lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juliol, 2010

Puigcercós: 'l'Estat ha declarat la guerra a Catalunya'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut i els membres d'aquest òrgan són només 'una anècdota del sistema', mentre que l'Estat espanyol 'ha declarat la guerra' a Catalunya i 'ha decidit posar el peu al gas per accelerar el procés d'assimilació i desaparició' del poble català.

Així de contundent s'ha mostrat Puigcercós, que aquest dissabte a la tarda ha presidit l'acte polític de l'Acampada Jove de Montblanc. A més el líder republicà ha manifestat que Catalunya 'és un Estat possible dins de la Unió Europea', tot i que ha afirmat que 'l'extrema dreta, des del PP fins a Ciutadans, dificultarà' aquest camí cap a la independència.

El líder d'ERC ha reiterat que la sentència del TC té l'objectiu de "dividir el poble català per afeblir-lo" i ha afegit que "no ho permetrem i no acatarem la sentència". En aquest sentit, també ha denunciat que, malgrat que Catalunya és "un Estat possible dins de la Unió Europea", el camí cap a la independència "no serà fàcil" perquè "n'hi ha molts que no ho volen". Avui: ERC denuncia que l'Estat ha declarat “la guerra”